Het Hereford rund

De Hereford is een rood-wit gekleurd rund. De Hereford is een runderras dat goed bestand is tegen alle nukken van het klimaat, hierdoor kunnen de runderen het hele jaar buiten lopen. Het rustige karakter van de Hereford runderen maakt goed beheer mogelijk. Onze kuddes zijn goed te benaderen en gemakkelijk in de omgang. Een dier dat goed past in het Hunzedal.

IMG_7925_web

Afkalfgemak

Herefords kalven probleemloos af. De kalveren hebben bij hun geboorte een laag geboortegewicht, in het algemeen tussen de 30 en 40 kilogram. Hierdoor bevallen ze doorgaans zelfstandig van hun kalf.

Uitstekende moedereigenschappen

Hereford koeien hebben  voldoende melk om zeven maanden voor hun kalf te zorgen, zodat zij hun kalveren een goede groeistart meegeven. Daarna groeit de Hereford goed door op een rantsoen van bij voorkeur gras, liefst van harde kwaliteit, en mineralen. Bijvoeren met krachtvoer is niet nodig.

Gezondheid

Gezondheidsproblemen komen bij dit sterke ras praktisch niet voor; de veearts is een sporadische gast op Herefordbedrijven. Het medicijngebruik is zeer minimaal.

IMG_7867_web

Hereford vlees

Doordat de Hereford koeien volop bewegingsruimte hebben en zelf bepalen wanneer en wat ze willen eten ontstaat er een heerlijk stukje Hereford vlees.

De Hereford staat bekend om zijn van nature mooie marmering. Deze kleine vetadertjes die door het vlees lopen zorgen voor een ongekende malsheid en smaak. Deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen! Hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding en kent Hereford vlees een ongekend lekkere smaak.

Na een prachtig leven in het Hunzedal worden de koeien uiteindelijk geslacht. Na de slacht laten we het vlees rijpen in de koelcel. Deze methode werd vroeger veelvuldig toegepast maar is in de vergetelheid geraakt. Ambachtelijke vlees als in vroegere tijden!

Het afhangen en rijpen na het slachten zorgt voor perfect mals en smaakvol vlees. Wij passen de rijping daarom weer toe en daar zijn we trots op!

shutterstock_275493062